top of page
  • kentroakron

Ονυχομυκητιάσεις Άνω - Κάτω Άκρων




Συμπτώματα και θεραπεία


Συνήθως οι μύκητες παρουσιάζονται με χρωματικές ραβδώσεις και κιτρινόφαιο χρώμα, το υπονύχιο στην ονυχαία πλάκα υπερκερατώνει και στην κοπή θρυμματίζεται. Είναι από τις πιο ύπουλες λοιμώξεις όπου τις περισσότερες φορές δεν αναγνωρίζονται και δεν γίνεται έγκαιρα η αντιμετώπιση τους.


Αναπτύσσονται από υγρασία, ζέστη, αθλητικά παπούτσια (πόδι του αθλητή) από χτύπημα, φάρμακα (χημειοθεραπείες) αποδυτήρια γυμναστηρίων, τουαλέτες ξενοδοχείων, πισίνες κ.α. Συχνές λοιμώξεις είναι από δεματόφυτα, τριχόφυτα, (trichophyton rubrum - mentagrophytes) aspergillus fumigalus, gandida albicons κ.α. η ονυχαία πλάκα αποκτά πάχυνση, υπερκεράτωση με περίεργο σχήμα, ανωνυχία, κακή οσμή και σε προχωρημένες ονυχομυκητιάσεις αποσυντίθεται.


Στο ποδολογικό μας κέντρο θα δώσουμε συμβουλές για την σωστή υγιεινή και την καθαριότητα των ακρών σας όπου θα μπορέσετε να προφυλαχτείτε από ονυχομυκητιάσεις ή δερματικούς μύκητες καθώς και καινοτόμες αντιμυκητισιακές θεραπείες (χωρίς φάρμακα) όπου θα καταστρέψουν και θα εξαλείψουν τον ανεπιθύμητο εχθρό.


 



65 Προβολές

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page